Amennyiben, kattintson IDE

Energiahatékony Iskola 2019 « Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Leendő elsősöknek

Határtalanul

Energiahatékony Iskola 2019

Alapítvány

Adószámunk (az 1%-os felajánláshoz): A szegedi Tarjánváros III. Sz. Általános Iskoláért Alapítvány 19083632-1-06
Rendelkező nyilatkozat

eKréta belépés

NTP-TV-13 pályázat

emmi-logo

emmi-logo

ofi-logo

ofi-logo

Sakkpalota program

Ökoiskola

Fenntarthatósági témahét

Energiahatékony Iskola 2019

A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. által meghirdetett, a Virtuális Erőmű Program TM Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatán iskolánk elnyerte az “Energiahatékony Iskola 2019″ címet. A 2018. március 6-án meghirdetett VEP2 program célja az volt, hogy a Virtuális Erőmű Program 2030-ra Magyarország második legnagyobb erőműve legyen. Ehhez a célhoz kerestek közreműködő vállalatokat, önkormányzatokat, és oktatási intézményeket.

A megtisztelő elismerést iskolánk az évek óta működő, átgondolt és tudatos Ökoiskolai szemléletének köszönheti, melynek keretén belül nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek egészséges életmódra nevelésének (táplálkozás, kerékpáros közlekedés, mozgás), az iskolai környezet tanulóbarát fejlesztésére (fűszernövények ültetése, komposztálás) és a külső partnerek felkutatásában valósul meg, céljaink elérése érdekében. Energiatakarékosság, hulladékhasznosítás témakörben a CSEMETE szervezettel együttműködve foglalkozásokat szervezünk tanulóink számára. A tudatos vásárlás, reklámok ismereteivel a felsős évfolyamokat célozzuk meg, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, energiatakarékosság lehetőségeivel pedig az alsós évfolyamnak szervezünk foglalkozásokat.

A program kidolgozója Földeák Imréné, iskolánk tanára. A megvalósítás diákjaink, szüleik és nevelőtestületünk tagjai aktív részvételével és felelősségvállalásával valósul meg. Az oklevelet iskolánk vezetője, Dr. Szabóné Dancsik Tünde vette át a parlamentben Szili Katalin miniszterelnöki megbízottól, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának (NFFT) tiszteletbeli elnökétől.

20190308_080742

Comments are closed.